Analiza

analiza-14192

photo: FIBA

Nicloas Batum

NEUSPEŠNO

Drugi polufinalni par muškog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama čine Slovenija i Francuska, a meč je na programu u 13 sati po srednjeevropskom vremenu.

tip

Nicloas Batum 5.5 skokova over (1.85)

I jedni i drugi su do pretposlednjeg stepenika stigli bez poraza. Slovenci su delovali ubedljivo u tri od četiri duela, jedino su ih Španci namučili, a Francuzi su takođe bili sigurni najveći deo turnira. Ne računajući meč sa Amerikancima na otvaranju takmičenja, koji uvek nosi ogromnu potrošnju, izabranicima trenera Vincenta Colleta su samo Italijani u četvrtfinalu pružili jači otpor.

Otkad je iskusni stručnjak seo na klupu reprezentacije Francuske, od marta 2009, osvojene su dve bronzane medalje na Svetskom Kupu, kao i po jedna medalja svakog sjaja na Evropskim prvenstvima, a da kolekcija bude popunjena fali još odličje za najvećeg takmičenja. Ukoliko savladaju Slovence, logično je, ono će biti obezbeđeno, a to će biti kruna generacije koja skoro čitavu deceniju igra zajedno.

Rudy Gobert, Nando De Colo i Nicolas Batum igraju već dugo zajedno, čine okosnicu nacionalnog tima i predstavlju pokretački pogon reprezentacije. Da bi se nadigrala ofanzivno i te kako potentna slovenačka selekcija potrebno je da najbolji i najiskusniji budu na optimalnom nivou, kao i da defanziva funkcioniše skladno i kompaktno.

Jedan od osnovnih segmenata dobre odbrane je kontrola defanzivnog skoka. Ukoliko se ne obezbedi, uzalud dobra markacija, te dobro odrađivane timskih i individualnih zadataka. Francuzi su protiv Italije odlično kontrolisali skok, a naročito se istakao Nicolas Batum.

Krilni košarkaš Los Angeles Clippersa je na ovom meču pokupio čak 14 skokova, od čega 12 defanzivnih i bio prvi skakač tima. Na parketu je prveo 38 minuta i 16 sekundi, bukvalno nije izlazio iz igre, a dao je veliki doprinos i u poenterskom smislu ubacivši 15 poena.

Meč sa Slovenijom biće brz i dinamičan, jer Slovenci vole da trče u leđa odbrani. Ako Francuzima pođe za rukom da poreme šut, biće tu dosta prilika za skok, a već smo napomenuli da je Batum anticipacija odlična i da ume da kontroliše defanzivni skok.

Uz to, očekujemo sličnu minutažu kao u duelu sa Italijanima, te kada se sve sabere i oduzme, margina od 5.5 skokova na francuskog asa deluje kao granica koju on može da premaši. Tip over u Meridianu je naš drugi GOLD tip sa ovog duela.

Tipster: Alex

PREUZMI FREE BONUS: 


Kladionica: Meridian
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar