Analiza

analiza-14177

photo: FIBA

SAD - Iran

USPEŠNO

Utorak je dan odmora kada je muški košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u pitanju, a za naš tim analitičara nema pauze, već vredno vrebamo odstupanja bookmakera i temeljno analiziramo sve mečeve drugog kola.

tip

SAD - Iran (-39.5) H1 (1.75)

U potencijalno najnezanimljivijem meču druge runde snage će odmeriti po mnogima najjača i najslabija ekipa na Igrama - reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Irana.

Iako ih mnogi vide kao apsolutne favorite za zlato, Ameri su na startu turniru pretrpeli veliki šok, budući da su poraženi od reprezentacije Francuske (83:76), pa sada prvo mesto u grupi više ne zavisi samo od njihovih rezultata.

Amerikanci su isuviše prepotentno delovali tokom svih 40 minuta misleći da će megdan sa "Trikolorima" dobiti na suvi kvalitet, ali četa Vincenta Coleta pokazala je izabranicima Gregga Popovicha da se kvalitetna košarka igra i van tla Amerike.

Ekipa SAD-a je u tom duelu imala premalo raspoloženih pojedinaca, a ni timski nije izgledala najsjajnije. Nije za pohvalu to što je najbolji i najborbeniji igrač ekipe bio Jrue Holiday, koji je nekoliko dana pre starta takmičenja igrao finale NBA lige i imao najnaporniju sezonu.

Kevin Durant i društvo moraju mnogo bolje i po izjavama nakon meča sa Francuskom je jasno da su se "otreznili", pa očekujemo mnogo bolju i borbeniju igru od američkih superstarova.

U prilog im ide činjenica da je naredni meč sa Iranom, reprezentacijom oskudnog kvaliteta, koja je u prvom kolu poražena od Češke (78:84). Česi su na poluvremenu imali +16, nakon tri četvrtine +21 poen viška na svom kontu, tako da je konačan rezultat epilog opuštanja popularnih "Baćuški", a ne neke neizvesnosti.

Evidentno je da Iranci ni po kom košarkaškom parametru ne mogu da pariraju favorizovanom protivniku. U prošlosti smo bili svedoci toga da Amerikanci nemaju baš previše milosti za slabašne protivnike tako da po mišljenju našeg analitičkog tima Irancima preti prava rezultatska katastrofa.

Iako je hendikep margina od -39.5 poena izuzetno visoka, ona nas nije uplašila i mišljenja smo da će pobeda Amerikancima biti još ubedljivija. Stoga je hendikep pobeda na SAD naš četvrti GOLD tip za drugo kolo olimpijskog turnira.

Tipster: Alex

PREUZMI FREE BONUS U MERIDIANU:


Kladionica: Soccer
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.75
0

0 Komentara

Ostavite komentar