Analiza

analiza-14028

photo: ABA liga

Nikola Ivanović

USPEŠNO

tip

N. Ivanović 12.5 over (1.85)

Nakon što smo pogodili i 8. GOLD analizu u nizu sa odličnim raspoloženjem dočekujemo nove obaveze. Večeras su na programu plej-of utakmice naše omiljene lige (ABA), a naš tim analitičara našao je i treći value pick, ali sada na utakmici u kojoj će u Morači snage odmeriti domaća Budućnost i gostujuća ekipa Mornara  iz Bara

Upravo je Mornar taj koji je u neku ruku "zagorčapo" situaciju Podgoričanima, jer su nakon tog poraza izgubili prvu poziciju koja garantuje prednost domaćeg terena u celoj plej-of fazi. Bilo kako bilo, sumnjamo da ih tako nešto može poremetiti, jer se radi o veoma dobroj ekipi koja je igrom slučaja ispala i iz Evrokupa i to verovatno zato što domaću utakmicu nisu igrali na svom parketu, pa ni u svojoj državi.

No, da se okrenemo našem picku, a to je crnogorski reprezentativac u redovima Budućnosti Nikola Ivanović za koga smatramo da će biti glavna napadačka opcija u večerašnjoj utakmici. Naime, Ivanović i trener Milojević več su sarađivali u Megi i sada ponovo imaju šanse da se zajedno bore za trofej. Činjenica je da imaju dobru hemiju, a kada igrač oseti takvu sigurnost kod trenera, vraća to dobrim partijama.

Ove sezone je Ivanović na proseku od 13 poena, a na parketu provodi oko 26 minuta. Ono što je karakteristično za njega jeste da obožava velike i bitne utakmice i upravo tad ima najviše smelosti od svih svojih saigrača da preuzme odgovornost ili ispali po koji težak šut.

Zanimljvo je da nijednom nije igrao manje od 20 minuta ove sezone u ABA ligi, pa sve ovo dovoljno govori koliko je on bitan igrač večeras. Naspram sebe će imati Jacoba Pullena o čijim defanzivnim sposobnostima ne treba previše polemisati.

Pullen je igrač koji svu svoju snagu usmerava ka protivničkom košu i verovatno će to dodatno motivisati Ivanovića da mu "zabije" koji poen više. Biće tu poenterskog prepucavanja po našem mišljenju u kojem smatramo da Ivanović veoma lako može do 13 ili više poena.

Na kraju, bez pravog Nikole Ivanovića mišlljenja smo da Budućnost u ovoj seriji može vrlo lako ispasti slabija karika. Ipak, on je igrač za velika dela i zato smatramo da će uzeti svoju porciju šuteva koju će pretvoriti u 13 ili više poena.

Tipster:D

PREUZMI FREE BONUS U MERIDIANU Kladionica: MaxBet
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar