Analiza

analiza-13853

photo: Staff Writers from Fox Sports

Ben Simmons

USPEŠNO

Lišeni pomoći povređenog Tobiasa Harrisa košarkaši Philadelphia 76ersa dočekuju Cleveland Cavalierse, a ukoliko žele da nastave sa dobrim rezultatima neki drugi momci moraće da uskoče u pomoć Joelu Embiidu.

tip

Ben Simmons 17.5 over (1.85)

Sixersi su aktuelni lideri Istočne konferencije sa odnosom pobeda i poraza 22-11. Oni su na poslednjih pet mečeva slavili četiri puta, a naročito dobro igraju na domaćem parketu ove sezone. Ostvarili su samo dva neuspeha, uz čak 14 pobeda, a pre dve noći bez većih poteškoća savladali su Dallas Maverickse sa 111:97.

Spomenuti poraz protiv Dončića i kompanije nije prošao bez gubitaka, jer se na tom meču povredio drugi strelac tima Tobias Harris, koji neće biti večeras na raspolaganju treneru Docu Riversu. On je sa prosečnim učinkom od 20.2 poena drugi strelec tima ove sezone, pa će neko morati da iskoristi napadački prostor stvoren njegovim izostankom.

Naš analitički tim smatra da će Benu Simmonsu najviše "prijati" Harrisov izostanak, te da će polivalentni bek dobiti još bitniju ulogu u napadu tima. Očekujemo da, posle Joela Embiida, Australijanac dobije drugu najveću "napadačku porciju" i da će se mnogo veći broj akcija igrati za njega. On je prototip all around igrača, koji igra sve za ekipu, a zbog svoje građe i igre u tranziciji jako ga je braniti. 

Simmons će večeras naspram sebe imati ne tako kvalitetnu odbranu Cavaliersa, koji na bekovskim pozicijama nemaju niti jednog kvalitetnog defanzivca. Jedini vredan pomena je centar Jarrett Allen, koji će motriti na Joela Embiida, pa će zbog povoljnijeg matchupa stručni štab Sixersa verovatno još više pozivati akcije za australijskog igrača. 

Marginu od 17.5 poena u Meridianu na beka Sixersa smatramo promašenom za bar dva poena. Verujemo da Simmons bez većih poteškoća može ubaciti 20 ili više poena, te da će do početka veča granica porasti za jedan ili dva poena.

Stoga tip over na Australijnca je naš NBA GOLD tip za subotu.

Tipster: Alex

PREUZMI FREE BONUS:


Kladionica: Meridian
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar