Analiza

analiza-13839

photo: si.com

Montrezl Harrell

USPEŠNO

Prethodnu sedmicu završili smo sa dve pogođene NBA GOLD analize, a probaćemo da pozitivan niz nastavimo i u tekućoj. NBA ponuda na startu nije previše inspirativna, ali naš tim analitičara se potrudio da pronađe tip sa određenim valueom.

tip

Montrezl Harrell 15.5 over (1.85)

Noć pred nama donosi nam šest mečeva, a poslednji će u "Staples Centeru" odigrati Los Angeles Lakersi i Washington Wizardsi. Osvrtom na tabelu stiče se utisak da su "Jezeraši" veliki favoriti, ali zbivanja u poslednje vreme govore drugačije.

LeBron i drugovi se muče na poslednjih nekoliko mečeva, te imaju sedam pobede i tri poraza na poslednjih 10 mečeva, dok Wizardsi predvođeni najboljim strelcem lige Bradleyem Bealom igraju dosta bolje i ostvarili su šest trijumfa i četiri poraza.

Ono što najviše utiče na ne baš dobru igru Lakersa u poslednje vreme jesu izostanci dvojice bitnih startera: Anthonya Davisa, koji je povredio Ahilovu tetivu, te Dennisa Schrodera, koji je zbog kovid protola van stroja. LeBron James je ostao bez dvojice bitnih saigrača, u njihovom odsustvu kao ozbiljni "pomoćnici" se nameću Kyle Kuzma i Montrezl Harrell, a prošlosezonski najbolji šesti igrač lige je naš tip za danas.

On je tokom leta ostao u istom gradu, samo je promenio boju dresa, a što se ofanzivnog učinka tiče, on nije bio isti kao u Clippersima, ali je bio konstantan. Harrell je u decembru bio na proseku od 14 poena, u januaru 12.6, dok je u februaru vratio brojke sa starta sezone i dodatno ih pojačao.

Njegov poenterski uticaj naročito je primetan u poslednje vreme, otkad nema Davisa na parketu. On je prethodne tri utakmice završio sa učinkom od 17, 10 i 18 poena, a zbog skraćene rotacije njegov doprinos sa klupe je daleko najveći od svih rezervi.

Večeras će naspram sebe imati Washington Wizardse, koji igraju jako brzo, a Harrellu to i te kako odgovara, jer je jako pokretan centar i obožava igru u tranziciji. Na njega će motriti Robin Lopez, koji je sporiji i stariji od centra Lakersa, pa ne može da ga isprati po pokretljivosti i brzini.

Osim toga, defanzivni kvaliteti Wizardsa su dosta upitni, naročito kada je zaštita protivničkih centara u pitanju, te tim iz prestonice SAD-a prima prosečno preko 23 poena sa pozicije pet.

Iako Lakersi ne igraju previše brzo, mišljenja smo da će se adaptirati na stil igre protivnika, te da ćemo u "Staples Centeru" gledati brzu i dinamičnu utakmicu.

U takvoj konstalaciji snaga i zbog svega prethodno navedenog mišljenja smo da tip over na Montrezla Harrella na margini od 14.5 poena u Meridianu ima određeni value i smatramo da on zaslužuje prefiks GOLD.

Tipster: Alex

PREUZMI FREE BONUS U MERIDIANU: 


Kladionica: Meridian
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar