Analiza

analiza-13833

photo: bostonglobe.com

Jaylen Brown

USPEŠNO

Nedeljni NBA program otvoriće utakmicom u "Smoothie King Centeru" domaći New Orleans Pelicansi i Boston Celticsi, a ovaj okršaj ima potencijal da iznedri neka odlična individualna ostvarenja.

tip

Jaylen Brown 24.5 over (1.85)

Čini se da bolji dani dolaze za četu Brada Stevensa. Nakon što su bili poraženi na sedam od deset odigranih mečeva, "Kelti" su slavili na dve od poslednje tri utakmice i stiče se utisak da su na dobrom kursu, a njihov naredni protivnik ima ozbiljnih defanzivnih problema u poslednje vreme.

U noći između petka i subote New Orleans Pelicansi su poraženi od Phoenix Sunsa sa 132:114, a poslednju deonicu izgubili su sa neverovatnih 41:12, što je najubedljiviji poraz u jednoj četvrtini u istoriji franšize. "Pelikani" su poraženi na pet od poslednjih šest mečeva i u tom periodu protivnicima dozvoljavaju čak 127.7 poena, što je zaista previše.

Večeras će naspram sebe imati ofanzivno stabilne i potentne "Kelte" koji će to znati da kazne, a što se našeg izbora sa ovog duela tiče, on je pao na krilnog igrača Jaylena Browna.

Nekadašnji student Univerziteta California i treći pik Drafta iz 2016. godine igra konstantno dobro i napadačke brojke mu ne variraju previše. Jayson Tatum i on su "noseći stubovi" Bostona ove sezone i rezultati tima umnogome zavise od njihove napadačke insipiracije i učinka.

Brown je na poslednjih pet mečeva na proseku od 23.6 poena, večerašnju marginu prebacio je tri puta, a oba puta ostao je u underu protiv Atlanta Hawksa. Kao što smo napomenuli, odbrana Pelicansa je previše ranjiva, pa smo mišljenja da krilni igrač Bostona može u visokim procentima kažnjavati defanzivnu letargiju protivnika.

Trener Stevens u poslednje vreme Browna koristi na poziciji beka šutera, jer igra sa centrima Thiesom i Thompsonom na krilnom centru i centru, pa će na Jaylena verovatno paziti neko od dvojca Ball - Bledsoe. Obojica su solidni defanzivci, ali je Brown u prednosti u pogledu centimetara i snage, pa smatramo da mu niko od pomenutog tandema ne može nauditi.

Bookmakeri su za ovaj meč stavili marginu od 232.5 poena na ukupan broj poena na meču, što implicira da ćemo najverovatnije gledati meč žestokog tempa, sa dosta trčanja i poena u tranziciji, a naš pik se u takvoj situaciji na parketu odlično snalazi.

Verujemo da će Brown biti inspirisan večeras, te da će odlično koristiti sve defanzivne mane New Orleans Pelicansa i čvrsto verujemo da može postići bar 25 poena i naš tip over na margini od 24.5 poena u Meridianu učiniti uspešnim.

Tipster: Alex

PREUZMI FREE BONUS:


Kladionica: Soccer, Meridian
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar