Analiza

analiza-13730

photo: dailyknicks.com

Elfrid Payton

USPEŠNO

Izuzetno uspešan evropski vikend za nama i perfektan učinak pokvarila nam je NBA liga, pa ćemo na startu nove sednice pokušati da popravimo utisak.

tip

Elfrid Payton 13.5 over (1.85)

Noć između ponedeljka i utorka donosi nam osam mečeva, a naš tim analitičara biće skoncentrisan na dešavanja u "Spectrum Centeru" u Šarlotu gde će domaći Hornetsi ugostiti New York Knickse.

Biće ovo duel timova koji su pre starta šampiona projektovani za donji deo tabele Istočne konferencije, gde po trenutnom kvalitetu i pripadaju, ali oba sastava imaju nekolicinu mladih igrača koji u budućnosti mogu postati respektabilni NBA igrači.

New York Knicksi godinama, a ne bi bilo pogrešno reći i decenijama lutaju u smislu rezultata i organizacije i zaista je teško reći u kojoj sezoni su odigrali sezonu za poštovanje.

Ove takmičarske godine stvari polako dolaze na svoje mesto pre svega zbog iskusnog trenera Toma Thibodeua, koji je poznat kao stručnjak koji svoju trenersku filozofiju bazira na disciplini, pa Knicksi više neće biti ekipa u kojoj se "ne zna ko pije, a ko plaća".

Nakon deset odigranih kola imaju polovićan učinak od po pet pobeda i poraza, što je ozbiljan pomak u odnosu na prethodne sezone kada su već u ovoj fazi bili pri dnu tabele.

Ono po čemu je trener Thibodeau specifičan je da ne voli prevelike rotacije i ogromnu minutažu i poverenje uživaju starteri tima, a tu pripada i naš današnji pik Elfrid Payton.

Ovaj organizator igre ove sezone igra na poziciji startnog plejmejkera i na parketu provodi oko 30 minuta po meču. U kontinuitetu beleži dobre brojke i na poslednjih 8 mečeva upisao je dvocifreni učinak.

U odnosu na večerašnju marginu, koja iznosi 13.5 poena u većini kladionica, Payton je na 7 od 8 mečeva završio u overu, a u januaru je na 5 odigranih mečeva prosečno ubacivao 16.6 poena.

Radi se o "all around" plejmejkeru koji radi sve za ekipu, pa je aktivan u skoku kao i u razigravanju saigrača, a nije od igrača koji se štede u defanzivi.

Večeras će naspram sebe imati Hornetse, koji igraju jako brzu košarku, jer imaju nekolicinu mladih i fizički odlično spremnih bekova, pa gledaju da uvek trče u leđa protivniku i očekujemo jako dinamičnu utakmicu večeras.

Mišljenja smo da će se kontinutitet dobrih partija plejmejkera Knicksa nastaviti i večeras i smatramo da u tipu over na margini od 13.5 poena u Meridianu postoji određni value, te da ispunjava sve kriterijume za prefiks GOLD.

PREUZMI FREE BONUS:


Kladionica: Meridian
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar