Analiza

analiza-13629

photo: FIBA

Serbia - Finland

NEUSPEŠNO

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu je pretrpela jedan od najšokantnijih poraza u ovoj deceniji budući da je poražena od Švajcarske (90:92), a već u ponedeljak izabranike Igora Kokoškova čeka duel sa Finskom u kojem imaju šansu za kakvo takvo iskupljenje.

tip

Serbia 83.5 over (1.8)

Jasno je da ovi kvalifikacioni "prozori" najviše pogađaju one selekcije čiji najveći broj reprezentativaca nastupa u NBA i Evroligi, među kojima svakako spada i Srbija, pa se selektori moraju oslanjati na igrače od kojih velika većina ne bi bila u idealnih 12 na spisku za završnu smotru bilo kojeg takmičenja.

Pa je tako selektor Srbije Igor Kokoškov morao da se oslanja na igrače koji nastupaju u Evrokupu i ABA ligi, a nije pogrešno reći da Srbija u ovom novembarskom ciklusu kvalifikacija igra bez dvadesetak najboljih igrača.

No, kako za druge, tako i za Srbiju, a i u ovakvom sastavu "Orlovi" su apsolutni favoriti i protiv Švajcaraca i protiv Finaca. U prvom meču nisu opravdali tu ulogu, a ostaje da se vidi da li će to uspeti protiv Sasu Salina i drugova.

U meču protiv Švajcaraca Srbi su demonstrirali brzu košarku i pokazali da i ova selekcija ima veliki ofanzivni potencijal. Ključnu reč su vodili bekovi Aleksa Avramović i Danilo Anđušić, a ekipa je konsatno forsirala trčanje u leđa protivniku i tražila lake poene, što im je polazilo za rukom.

Svi srpski košarkaši odlično trče tranziciju, pa čak i centri Dragan Apić i Dejan Kravić za poziciju koju pokrivaju se odlično kreću i uvek su aktivni u kontrama i polukontrama.

Selektor Igor Kokoškov je prepoznatljiv po brzoj košarci, takav stil gajila je i Slovenija, koja je sa ovim trenerom osvojila Eurobasket 2017, a očigledno će i Srbija igrati na veliki broj poena i poseda.

U poslednja dva meča srpski košarkaši postizali su po 90 poena - protiv Gruzije u februaru i protiv Švajcarske u subotu, a na ruku im idu i defanzivni limiti narednog protivnika.

Finci su pre dva dana protiv Gruzije primili 91 poen, a da su Shengelia, Shermadini i drugovi bili precizniji mogli su da broje i do 100.

Mišljenja smo da je margina od 83.5 poena na Srbiju promašena bar za 3-4 poena i ubeđeni smo da će je "Orlovi" prebaciti bez većih poteškoća, pa smatramo da tip over ima zaista ogroman value.

PREUZMI FREE BONUS U MERIDIANU:Kladionica: Soccer
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.8
0

0 Komentara

Ostavite komentar