Analiza

analiza-13362

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers

USPEŠNO

Jedan od najzanimljivijih duela dana odigraće Dallas Mavericksi i Portland Trail Blazersi. Dva tima po pravilu igraju poenterski jako efikasne međusobne duele ove sezone, što i ne iznenađuje kada se u obzir uzme koliko su defanzivno loši i jedni i drugi.

tip

Portland Trail Blazers 118.5 over (1.85)

I Mavs i Blazersi čitave sezone imaju problema sa odbranom. Dok je Portland čitave sezone među najslabijim defanzivnim timovima, kod Dallasa je taj problem naročito izražen od restarta u Orlandu.

Na poslednja 3 meča ekipa Ricka Carlislea prima prosečno 124 poena i peta je najslabija odbrana od svih timova koji su nastavili sezonu. Ekipa je jednostavno ofanzivno orijentisana, uvek igra na koš više, sa mnoštvom šutera u timu, pa se očigledno više oslanjaju na napadački potencijal nego na požrtvovanost u odbrani.

Sa druge strane, šutersko raspoloženje Blazersa je zaista neverovatno u nastavku sezone. Lillard igra kao u transu, ali i ostatak tima ga odlično prati. McCollum je konstantan, Anthony mnogo doprinosi svojim iskustvom, Nurkić je jedan od centara koji su trenutno u najboljoj formi u čitavom NBA Bubbleu, a i doprinos ostalih igrača je za svaku pohvalu.

Blazersi zaistao fenomenalno šutiraju. Na poslednja 3 meča pogađaju 17 trojki u proseku, uz neverovatan proenat pogođenih šuteva van linije 7.24 metara - 44%! U Portlandu bukvalno svi šutiraju trojke, osim Whitesidea, koji zbog povrede i ne igra u poslednje vreme. Čak je i Nurkić pogodio 2 na ovom turniru.

Dva tima su se ove sezone sastajala već 3 puta, a Blazersi su Mavsima ubacivali 112, 121 i 125 poena, a sva 3 meča bila su izuzezno brza, sa velikim brojem poseda.

Sličan razvoj situacije na terenu očekujemo i večeras. Brz, dinamičan i poenterski potentan duel, a kako drugačije kada Lillard i Dončić predvode napade dva tima.

Mišljenja smo da će Portland nastaviti sa odličnim šutem i da su u ovom trenutku i te kako spospobni da ubace 30 poena u svakoj četvrtini, što bi zbirno bilo dovoljno da naša GOLD analiza bude uspešna.


Kladionica: Soccer
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar