Analiza

analiza-13327

photo: Valencia

Valencia - San Pablo Burgos

USPEŠNO

U utorak smo dobili učesnike polufinala završnog turnira Endesa lige iz A grupe, a u sredu nas očekuju mečevi 4. kola B grupe gde je situacija znatno komplikovanija. Četiri ekipe imaju odnos pobeda i poraza 2-1, pa je pred nama izutezno uzbudljiva završnica.

tip

Valencia 86.5 over (1.85)

"La Fonteta", dom košarkaša Valencie, bi u normalnim uslovima bila ogromna prednost za košarkaše u narandžastom, jer po pravilu gotovo uvek ispunjena do poslednjeg mesta, a ovako Dubljević i družina nemaju baš neke ogromne benefite od igranja u svojoj dvorani. No, ne može se baš u potpunosti eliminisati taj faktor.

Protivnik domaćem timu biće ekipa koja je u dosadašnjem toku turnira napravila najveće iznenađenje. San Pablo Burgos je u 2. kolu uzdrmao favorizovani Real Madrid i naneo im jedini poraz (87:83), a pored toga savladali su i Zaragozu sa 92:86, dok im je jedini poraz nanela Gran Canaria, tek posle produžetka - 91:87.

Gro tima čine iskusni igrači poput Benitea, Lime, Aguilara, naturalizovanog Gruzijca McFaddena, a tu je i srpski centar Dragan Apić. Ono što je jedna od glavnih odlika ekipe je igra na veliki broj poena, što se može zaključiti i iz rezultata ostvarenih u prva 3 kola. Nosioci igre su igrači u poznim igračkim godinama, pa je akcenat više na igri u napadu, nego na požrtvovanoj i agresivnoj odbrani.

Sa druge strane, u igri Valencie se manje više sve zna. Glavnu okosnicu čine provereni i dokazani igrači na evroligaškom nivou, a što je najbitnije svi su zdravi, pa trener Ponsarnau ima na raspolaganju skoro kompletan roster, osim Ndoura i Vivesa.

Valencia je u prva 3 kola u košgeterskom smislu bila na visokom nivou. Svojim protivnicima su ubacivali 2 puta po 90 i jednom 89 poena, a važno je naglasiti da većina igrača svojim učinkom ravnomerno doprinosi, te da igra nije bazirana na pojedincu. Ono što posebno raduje ljubitelje košarke na ovim prostorima jesu i dobre partije Vanje Marinkovića, koji je Realu ubacio 14, a pre toga Zaragozi 9 poena.

Sve u svemu, mišljenje našeg analitičkog tima je da nas očekuje jedna dinamična utakmica, u kojoj će Valencia voditi glavnu reč, a smatramo da su velike šanse da ponovo ofanzivno odigraju jako potentno i ubace 90+ poena.


Kladionica: Soccer, Meridian, Planetwin365
Napomena: Analiza predstavlja savet za klađenje, ne radi se ni o kakvoj "dojavi", niti o tipu čija je prolaznost 100%. Kladite se na sopstvenu odgovornost.
Kvota: 1.85
0

0 Komentara

Ostavite komentar